İstanbul Yeni Havalimanı dış hatlar terminalinde saat 06.15´de buluşma. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Hava yollarının TK 1449 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.10’da Porto ’ya hareket. Yerel saat ile 11.55’de varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen aracımız ile ilk olarak panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Turumuzda modern ticaret ve iş merkezi olarak bilinen Boavista semtinden sonra ilk durağımız Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan Queijo kalesi hudutları olacak. Buradan Douro nehrinin okyanusa döküldüğü yerdeki eski bir balıkçı köyü Foz mahallesinden geçerek nehir kıyılarından Porto merkeze doğru ilerliyoruz. Parkurumuz Carmo meydanından başlayacak. Tarihi kitapçı Lello ve Clerigos kilisesinden geçerek Aliados meydanına ineceğiz. Bento İstayonu, Sao Francisco Kilisesi, Borsa Sarayı, Porto Katedrali, Liberdade Meydanı, Batalha Meydanı, şehrin en ünlü alışveriş caddesi olan Santa Catarina, I. Luis Köprüsü, Arrabida Köprüsü göreceğimiz yerler arasında yer alacak. Turumuz UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan, Douro nehri kıyısında yer alan Ribeira semtinin keşfiyle son bulacaktır. Tur bitiminde otelinize yerleşme. Geceleme otelde.
Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Guimares & Braga & Bom Jesus do Monte Turu'na (65 €) katılabilirler. Mükemmel şekilde korunmuş olan Guimaraes’in ünlü kalesi etrafında gelişen tarihi şehir merkezi 2001 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dâhil edilmiştir. 2012 yılında ise Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmiş bu güzel şehirde yapacağımız yürüyüş turunda ortaçağ kalesi, Portekiz mimarisinin özgün eserleri olan kiliseler, muhteşem bahçeler, tarihi ev ve sokalar hafızalarımızda yer edecek. Gezimizin sonunda bir sonraki durağımız Bom Jesus do Monte’ye hareket ediyoruz. 1784-1857 yılları arasında Carlos Amarante tarafından neoklasik tarda inşa edilmiş, Bom Jesus Katedrali'nin önünde ki labirent olarak tabir edilen şaşırtmalı merdivenlerle aşağı indikten sonra Braga’ya devam ediyoruz. Braga; Portekiz’in Kuzey Batı’sında kurulmuş bir şehir. Portekiz tarihinin bilinen en eski şehri olma özelliğine sahip Braga, 2000 yıl önce Romalılar tarafından inşa edilmiş ve tarihi kalıntıları, güzel sokakları ile bugünkü gezimizin son durağı olacak. Turumuz sonrası Porto’ya dönüş ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.
Otelinizde alınacak sabah kahvaltısının ardından Porto’nun 300 km güneyinde bulunan Lizbon’a doğru yola çıkıyoruz. İlk olarak yolda ünlü Fátima kutsal şehrini keşfedeceğiz. Meryem Ana’nın 1917 yılında üç küçük çobana görünüp üç sırrı verdiği, bu yer, Hristiyanlığın en büyük hac ve ibadet merkezlerinden biridir. Fatima sonrası Obidos’a doğru yola çıkıyoruz. Obidos’a geldiğinizde sanki yüzyıllar öncesine yolculuk ettiğinizi hissedeceksiniz. Bu küçük kasabada yaşayanlar haftanın bazı günlerinde hala geleneksel kıyafetleriyle dolaşıp tarihi yeniden yaşatıyorlar. Şehirde yapacağımız keyifli yürüyüş turunda dar sokakları, küçük kiliseleri, birbirinden güzel evleri ve dükkânları ile bu küçük şehir hafızalarımızda yer edecek. Buradaki gezimizin ardından Portekiz’in başkenti Lizbon’a ulaşacağız. Varışta Belem bölgesinde vereceğimiz serbest zamanda ünlü Belem turtalarını deneyebilirsiniz. Ardından Lizbon turumuz başlayacak. Jeronimos Manastırı’nın kilise kısmı ziyaretinden sonra Tajo nehrinin kıyısındaki Belem Kulesi ile Keşifler Anıtı´nda fotoğraf molası için duraklayacağız. Şehrin en eski ve 1755 depreminden en az hasar görmüş semti olan adını Arapça hamam kelimesinden almış ve sadece yürüyerek keşfedilebilen Alfama semtinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra tekrar aracımıza döneceğiz. Yol boyunca göreceğimiz Praça do Comercio´dan Baixa semti, Rossio ve Restauradores meydanlarından geçip şık butiklerin bulunduğu Liberdade caddesinin sonunda yer alan Marques de Pombal meydanına nazır Eduardo parkının üst terasında verilecek fotoğraf molasından sonra turumuzu tamamlayarak, otelimize yerleşeceğiz. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Fado Gecesine katılabilirler. (55 Euro) Portekiz’in ünlü ve hüzünlü Fado müziğini porto ya da douro şarabı eşliğinde dinleyerek, Portekiz’in ruhundan bir kesit yaşayabileceksiniz. Bu güzel gecenin ardından otelimize transfer. Geceleme otelde.
Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Sintra&Cascais&Estoril&Cabo de Roca Turu'na katılabilirler (70 Euro). Bu turumuzda ilk olarak Sintra´ya yaklaşık 40 dakika yolculuktan sonra, mutfak bacaları ve çinileriyle ünlü, çeşitli stillerin bir sentezi olan “Palacio de Vila”(Şehir Sarayı)´nı ziyaret edeceğiz. Akabinde kentin merkezindeki araba girmeyen dar sokaklarını keşif ve öğle yemeği için serbest vaktiniz olacak. Öğleden sonra, Avrupa´nın en batı ucu olan Cabo de Roca´ya ayak basacağız. Okyanus kıyılarından ilerleyip önce Guincho burnuna oradan Cascais yakınlarındaki “Boca de Inferno” kayalığına varıyoruz. Cascais merkeze inip balıkçı limanını gezeceğiz. Lizbon dönüş yolunda Casino´su ile meşhur zengin Estoril semtinden geçip otelinize varıyoruz. Geceleme otelde.
Otelde alınacak kahvaltıdan sonra Sevilla şehrine yola çıkıyoruz. Varışımızla birlikte göreceğimiz yerler arasında 1929 yılındaki Expo için yapılmış olan İspanya Meydanı ve Expo Pavilionları, Altın Kule, Guadalquivir nehri havuzları ve bahçeleri ile ünlü Maria Luisa Parkı, Boğa Güreşi Arenası, Triana Körüsü bulunmaktadır. Panoramik gezimizin ardından dileyen misafirlerimiz düzenlenecek Kolomb'un izinde Sevilla turuna katılabilirler (35 Euro). Bu ekstra turumuzda yerel ve Türkçe rehberlerimiz eşliğinde Kolomb tarafından yaptırılan ve halen mezarının yer aldığı dünyanın en büyük 3. Gotik katedrali Sevilla Santa Maria Katedralini gezecek, Kolomb'un anıt mezarını görecek, Güney Amerika altınlarından yapılan hazinelerin yer aldığı hazine odasını, Endülüs eseri Hiralda minaresini ziyaret edeceğiz. Ardından Amerika'nın keşfi ile yapılan tüm seferlerin kayıtlarının tutulduğu, harita örneklerinin sergilendiği Hint Arşivleri binasını ve Kolomb'un da bir süre yaşadığı eski Sevilla Santa Cruz mahallesini gezeceğiz. Turumuzun ardından otelimize transfer, odalara yerleşme ve serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Flamenco turuna katılabilir. (55 Euro). Aşkın, acının, isyanın ve tutkunun dansı Flamenko’yu izlerken büyüleneceksiniz. Turumuz sonrası otelimize transfer ve geceleme otelde.
Avantajlı Ekstra Tur Paketi: 435 Euro yerine 350 Euro!
El Hambra Sarayı (55 Euro) + Sacromonte Çingene Mahallesi ve Albaicin Turu (40 Euro) + Cordoba (Kurtuba) + Alcala La Real (60 Euro) + Sevilla Flamenco (55 Euro) + Ronda Turu (35 Euro) + Sintra & Cascais & Estoril & Cabo de Roca (70 Euro) + Guimares & Braga & Bom Jesus do Monte Turu (65 Euro) + Fado Gecesi (55 Euro)
0-2 yaş ücretsiz, 02-12 yaş %50 indirimlidir.
***Tur Programımız minumum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acentanız aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
***Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentanız tarafından bildirilecektir.
***Fuar, kongre, konser,etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acentanız tarafından bilgi verilecektir.
*** 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
***Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
***Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Tatileksper.com sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
***Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acenta tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
***Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
*** Tatileksper.com , hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Tatileksper.com , bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
Vize;
T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile acentemizden “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatileksper.com sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.