Istanbul Yeni Havalimani’nda saat 06:00’da bulusmanin ardindan Türk Havayollarinin TK 1003 sefer sayili 08:25 uçagi ile Üsküp’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile 07:55’de varisimiz ile birlikte havalimaninda bizleri bekleyen transfer araci ile Kosova’nin Baskenti Pristine’ye hareket ediyoruz. 15 asir geriye kadar giden bu güzel sehri tanitan panoramik bir sehir turu yapacagiz. Panoramik turumuz esnasinda 19. yüzyildan kalma Saat Kulesi, Kosova Müzesi, Osmanlilar’ in 15. yüzyilda yaptirdigi Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, Yasar Pasa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu burada öldürülmüs Osmanli Padisahi I. Murad Hüdavendigâr’in türbesi ziyaret edecegimiz yerler arasindadir. Pristine turumuz sonrasinda Prizren’ hareket. Osmanli’dan birçok eserin bulundugu Kosova’nin diger önemli merkezi olan Prizren’ de yapacagimiz sehir turunda Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Pasa Hamami, Osmanli mezarligi, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Pasa Camii, savasin yikici etkilerini hâlâ görebileceginiz Sirp mahallesi ve Roma döneminden kalan Sehir Kalesi görecegimiz yerler arasindadir. Prizren turu sonrasinda Iskodra’ya dogru yola çikiyoruz. Geceleme ve aksam yemegi otelimizde.
Sabah otelde alinacak kahvaltinin ardindan ilk duragimiz Zamaninda balikçilarin yerlesim alani olan bir adanin kamulastirilmasi ve sonrasinda Singapur’lu bir multi-milyardere satilmasi ile günümüzde yenileme çalismalari ile turizme kazandirilma asamasinda olan muhtesem St. Stefan’i panoramik olarak tepeden görebileceginiz bir mola sonrasinda duragimiz muhtesem sahilleri, çok renkli gece hayati ile Balkanlar’in en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacagimiz yürüyüs turunda Stari Grad (eski sehir merkezi) ve kaleyi gezecegiz. Sonrasinda Kotor turumuzu gerçeklestiriyoruz; Adriyatik Denizinin incisi dünyanin en genç ülkelerinden biri olan Karadag’a giris yapiyoruz. Daha sonra önemli tarih ve doga cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket ediyoruz. Burada Eski Sehir-Kalede yürüyerek yapacagimiz turda bu sirin beldeyi taniyacaksiniz. Turumuzun sonunda Trebinje ye hareket ve geceleme burada ki otelimizde. Aksam yemegi otelimizde.
Sabah otelde alinacak kahvaltinin ardindan, Mostar’a dogru hareket ediyoruz. Yol üzerinde tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanli tarafindan yapilan binalari görüyoruz. Mostar sehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafindan 1557 yilinda insa edilen Mostar köprüsü Osmanli mimarisinin bir saheseridir. Köprü 1992 yilinda cereyan eden savasta Hirvat topçusu tarafindan yikilmisti fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkilariyla 2004 yilinda yeniden hizmete açilmistir. Mostar köprüsünün ardindan Koski Mehmet Pasa Camii'ni görüyoruz. Yol üzerinde Konjic sehrinde Osmanli’dan günümüze kadar gelmis restorasyonu Türkiye tarafindan yapilan meshur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarinda kahve keyfi için mola veriyoruz. Ayrica burada ahsap el islemesi atölyelerinden alisveris yapabilirsiniz. Turumuz sonrasinda Saraybosna ya varis ve geceleme burada ki otelimizde. Aksam yemegi otelimizde alinacaktir.
Sabah otelde alinacak kahvaltinin ardindan Belgrad sehir turumuza basliyoruz. Panoramik sehir turumuz sirasinda Aziz Sava Katedrali, Kale Meydani, Askeri Müze, Istanbul Kapi, Saat Kulesi, Damat Ali Pasa Türbesi, Zindan Kapi, Leopoldov Kapi, Sokullu Mehmet Pasa Çesmesi, Stefan Lazerevic Aniti, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydani, Terazi Meydani ve Tas Meydan görülecek yerler arasindadir. Turumuz sonrasinda Üsküp e hareket ve geceleme Üsküpte ki otelimizde. Aksam yemegi otelimizde
Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Belgrad şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz sırasında Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Üsküp e hareket ve geceleme Üsküpte ki otelimizde. Akşam yemeği otelimizde.
Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dahil olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği : Otelde fiyata dahil olarak alınacaktır.
Konaklama : Gold Hotel vb. / Sultan Hotel vb.
Sabah otelde alacagimiz kahvalti sonrasinda Ohrid’e dogru yola çikiyoruz. Yol üzerinde Resne’de bulunan ve Ittihat-Terakki’nin en ünlü 3 simasindan biri ve Türk Yunan savasindaki faydalari nedeni ile üne kavusan Resne’li Niyazi’nin Sarayini panoramik olarak görüp yolumuza devam ediyoruz. Bitola’ya varisimiza müteakip yapacagimiz panoramik turda, Yeni Cami, Türk Çarsisi, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapali Çarsi, Ishakiye Pasa Cami ve Saat Kulesi’ni görüyoruz. Ardindan Sirok Sokak olarak adlandirilan Bitola çarsisinda yürüyüs yapip, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okudugu askeri idadiyi görüyoruz. Turumuz sonrasinda Ohrid’e hareket ediyoruz. Varisimizla beraber Ohrid Çarsisi, Safranbolu evlerini andiran mimarisi ile Eski Osmanli Evleri, Aya Sofya ve Aziz Kaneo Kiliseleri ve Balkanlarin en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohrid Gölü’nü ziyaret ediyoruz. Kisa bir dinlenmenin ardindan Ohrid otelimize transfer. Geceleme ve aksam yemegi otelimizde. (Aksam yemegi yöresel müzik ve dans gösteri ile Balkan Gecesi seklinde alinacaktir.)
Otelde alacagimiz sabah kahvaltisi sonrasi otelden çikis islemlerimizi yapiyoruz ve Üsküp’e dogru yola çikiyoruz. Varisimizla beraber rehberimizin belirleyecegi saate kadar serbest zaman. Serbest zaman sonrasi Üsküp Havalimani’na transfer. Türk Havayollari’na ait TK1006 numarali sefer ile 20:45’de Istanbul’a hareket, 23:59’da varis ve turumuzun sonu