Oksijen'e doyacağınız, yeşilin her tonuyla kendinizi yenileyeceğiniz muhteşem bir tur programını inceliyorsunuz şu an. Karadeniz hep gitmek isteyipte ertelediğiniz bir bölgeyse bizce şimdi tam sırası. Karadeniz Turları konuklarına hem kültür, hem doğa hem de keyif ve neşe vadediyor. İster 5 ister 15 günlük program seçin size en iyi şekilde Karadeniz'i gezdireceğiz.
Uçak Biniş Noktası ve Saati
03:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu
03:30 Yenibosna Airport AVM Otoparkı
04:00 Harbiye
04:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü
Belirtilen servis noktalarından hareket ile sabiha gökçen havalimanına geçerek Anadolu Jet Havayollarının TK7422 sefer sayılı, saat 07:00 uçağı ile Trabzon'a uçuyoruz.
Trabzon şehir merkezinde ilk olarak Komnenos krallığı döneminden günümüze ulaşan Trabzon Ayasofyasını ziyaret ediyoruz. Sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti ziyaretlerinde çeşitli vesileler ile kullandığı, ve son ziyareti esnasında bütün mal varlığını Türk milletine bağışladığı vasiyetnamesini kaleme aldığı Atatürk köşkünü ziyaret ediyoruz. Köşk ziyaretimiz sonrasında bölgenin en köklü el sanatlarından olan Telkari ve Kazaziye işçiliğini tanıyarak hediyelik eşya alışverişi fırsatı buluyoruz. Kent merkezindeki gezilerimizin ardından Maçka istikametine yöneliyor ve Altındere milli parkına ulaşıyoruz. Ekstra olarak alacağımız öğle yemeğinin ardından, Sümela manastırı gezimiz için minibüslere geçiyor, ve kartal yuvasını andıran manastırdaki gezimize başlıyoruz. Su Kemerleri, Kütüphane, Ayazma, Keşiş hücreleri, ve Meryem ana kilisesi gibi bölümleri rehberimizin anlatımları eşliğinde dolaşıyoruz. ( Restorasyon vb sebepler ile manastırın tamamının yada bazı bölümlerinin kapalı olması durumunda rehberimizin ve acentemizin bir sorumluluğu yoktur. Manastırın tamamen kapalı olması halinde alternatif bir program uygulanacaktır. Sümela manastırı kültür bakanlığına bağlı bir müze olup müze kart ile gezilebilir. Müze kartı olmayan misafirlerimiz manastır girişinde bilet sırasında vakit kaybetmemek adına tur öncesinde müze kartlarını temin edebilirler. Müze kartı olmayan misafirlerimiz münferiden bilet almak sureti ile de manastırı gezebilirler. ) Manastır gezimizi tamamladıktan sonra akşam ve konaklamızı alacağımız otelimize geçiyoruz. Konak Park Otel Trabzon.
Öğle yemeği : Altındere Milli Parkı ( ekstra )
Akşam yemeği : Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Konaklama : Trabzon Otelleri ( Konak Park Otel vb. )
Kat Edilecek toplam mesafe : 90 km
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Ekstra olarak Uzungölde serbest menü şeklinde alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Konaklama Oteli: Rize Otelleri ( Ayder Natura Lodge, Vadi Otel. Naliya Otel vb.)
Ekstra Tur : Uzungöl yüksek Yayla Turu 60 ₺
Kat Edilecek Toplam Mesafe : 170 km
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Pınar Alabalık Tesisleri ( Ekstra )
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Konaklama Oteli: Artvin Otelleri (Paluri Otel, Grand Artvin Otel, Villa Dağ otel vb.
Ekstra Tur : Zilkale Palovit Şelalesi 75 ₺
Kat Edilecek Toplam Mesafe : 200 km
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğlen Yemeği: Ekstra olarak serbest menü şeklinde alınacaktır.
Ekstra Tur : Karagöl Turu 60 ₺
Kat Edilecek Toplam Mesafe : 228 km
YENİ KİMLİKLERLE TURA KATILMANIZ TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.
Yurt dışına çıkışta kullanılacak kimliklerin eskime (yıpranma / resim ile şahıs arasında ciddi fiziksel değişim meydana gelme vb.) durumlarından ötürü Batum`a girilememesinden TatilEksper.com sorumlu değildir.
MÜZE KART BİLGİSİ
Müze kart tur fiyatına dâhil değildir. Tur fiyatına müze ören yeri ücretleri dâhildir. (Özel İdare ve Belediye işletmeleri vb.) Kültür ve Turizm Bakanlığına ait yerlerde müze kart geçerlidir. Dileyen misafirlerimiz rezervasyon esnasında müze kart ekletebilirler. Satış esnasında müze kart talep etmeyen misafirlerimiz ilgili müzelere giriş ücretlerini kendileri öderler.
T.C Vatandaşı olmayan misafirlere müze kart verilememektedir. Yabancı uyruklu misafirlerimizin müze giriş ücretleri kendilerine aittir.
GENEL ŞARTLAR
Gezi Süresi hareket ve dönüş günü dâhil olmak üzere 6 Gece 7 Gün olup 5 Gece otel konaklamalıdır. Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez. 0-6 Yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Tur içeresinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez. Haftalık turlarda oturma düzeni sıra kaydırılmak suretiyle rotasyon uygulanır ve bu uygulama en az 4 (Dört) gece konaklamalı turlarda geçerlidir. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa göre aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir. Tur öncesi ve tur içinde hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda TatilEksper. com un sorumluluğu yoktur. Bu turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 30 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 20 Gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı
TatilEksper
. com da saklıdır. Turun iptali durumunda
TatilEksper
.com iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. Yeterli katılım oluşmadığında en yakın hareket noktasına biletleme yapılarak misafirlerimizin tura katılımı sağlanabilir. Gidiş-dönüş otobüs biletleri
TatilEksper.com tarafından karşılanır. Ön ödeme tutarı kayıt tarihinde rezervasyon bedelinin minimum % 35'idir. Turun hareket tarihinden 7 Gün önce kalan tur bedelinin tamamlanması gerekmektedir. Fiyatlarımıza KDV dâhildir.
KADEMELİ FİYAT SİSTEMİ
Tüm Kültür turları ürünlerimizde kademeli fiyat sistemi uygulanmaktadır. Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitleme yapılamamaktadır.
ÖNEMLİ NOT:
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sümela Manastırı 2015 yılından beri restorasyon ve güçlendirme çalışması içerisinde olduğundan manastır içerisine ziyaret yapılamamaktadır. Hava şartları dâhilinde, sis olmazsa manastırı sadece dışardan fotoğraflama şansımız olacaktır. Altındere Milli Park girişinin kapalı olması durumunda ise Karaca Mağarası programı yapılacaktır.