Tatil Eksper
phone icon 0850 303 0 733
Biz Sizi Arayalım
phone user bar
Yurtiçi Turlar

Likya Turları

HIZLI TUR ARA
DETAYLI TUR ARA
FİLTRELE
TUR BÖLGESİ
TUR SÜRESİ
HAREKET YERİ
TUR STİLİ
Bursa Çıkışlı Likya Rüyası Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 4 Gece / 5 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: Bursa
Bursa Çıkışlı Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 4 Gece / 5 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: Bursa
Edirne ve Lüleburgaz Çıkışlı Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 5 Gece / 6 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: Edirne
İzmir Çıkışlı Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 4 Gece / 5 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: İzmir
İzmir Çıkışlı Otobüslü Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 4 Gece / 5 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: İzmir
Likya Pamfilya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 6 Gece / 7 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: İstanbul
İstanbul Çıkışlı Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 4 Gece / 5 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: İstanbul
Likya Turu
Yurt İçi Tur
Likya Turları
Süre: 5 Gece / 6 Gün
Ulaşım: Otobüs
Kalkış: İstanbul
1
Likya Turları Yazıları
Likya Turları Rotası ve Tarihi

Likya Turları Rotası ve Tarihi

Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olarak bilinen ve Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan Likya yolu, Teke Yarımadası'nın patikalarının belirlenmesiyle 1992 yılında çalışmalarına başlanmış ve 1995 yılında açılmıştır. Ege Turları 'mıza alternatif, toplam 535 kilometre uzunluğuna sahip bu yol, Antik Likya dönemini ve Akdeniz'in eşsiz güzelliğini tüm detaylarıyla çırılçıplak görebilmek isteyenlerin yürüdüğü ve el değmemiş küçük koylardan, antik kentlerden, dağ ve ovalardan oluşan bir yoldur. Çeşitli kaynaklarca dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından biri olarak gösterilen Likya Yolu'nun bakımı ise sponsor kuruluşlar ve gönüllüler tarafından yapılmaktadır. Eski zamanlarda "Işık Ülkesi" olarak adlandırılan bölgede yaşayan Likyalıların kendilerine özgü bir dili bulunduğu düşünülmektedir. Batı Grek alfabesine benzeyen alfabeyle yazılan bu dilin örneklerine bu yol üzerinde rastlayabilmek mümkün olmakla birlikte yazıtların bir çoğu 5. yüzyıldan kalmaktadır. Bu yazıtların yanı sıra yeşilin ve mavinin daha önce hiç görmediğiniz tonlarını görebileceğiniz bu yol toplam 21 parkurdan oluşmaktadır. Bazı parkurlarda konaklama yerleri mevcutken bazılarında hiç bir konaklama alanı bulunmamaktadır ve bu nedenle çoğu gezgin Likya Yolu gezisi boyunca çadırla konaklamaktadır. Peki Likya Yolu'na nasıl gidilir? Gelin biraz ondan bahsedelim.

Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotalarından biri olmasının yanı sıra Likya, aynı zamanda dünyanın en uzun 10 yürüyüş rotası arasındadır. Muhteşem bir tabiat atmosferine sahip olan Likya, kadim dönemde de yaygın olarak kullanılan bir ulaşım güzergahıdır. Gerçek anlamıyla tarih, tabiat ve kültür dolu bir yürüyüş deneyimi vadeden Likya yolu turu, dünya çapında ilgi görüyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret akınına maruz kalan Likya yolu, farklı parkurlara ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla Likya yolu turları kapsamında tercih edebileceğiniz birden fazla alternatif parkur ve tur seçeneği vardır. Buna karşın Likya yolunu tam anlamıyla keşfe çıkmak ve eşsiz bir atmosfer eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız önerimiz daha uzun süreli rotaları tercih etmeniz yönündedir. 







Likya'ya Nasıl Gidilir?

Likya'ya Nasıl Gidilir?

Toplamda 535 kilometrelik bir parkurdan oluşan bölgeyi kapsayan Likya Yolu, özellikle Akdeniz Turları'na çıkan gezginlerin klasik rotalarından biri haline gelmiş olup birden fazla yürüme seçeneği sunmaktadır. Ovacıktan başlayıp Faralya, Kabak Koyu, Karaağaç Köyü civarını kapsayan rota sadece ilk seçenek olarak bilinmektedir. Bu rotalar üzerinden devam ederseniz nefes kesici manzaralarla karşılaşacağınızı şimdiden söylemeli! Ayrıca Faralya'da bulunan su kaynaklarından su desteği alıp yolun geri kalanına devam edebilirsiniz. Sadece bir bölümünü yürümek isteyenler için ise Xanthos, Çavdır, Çayköy ve Üzümlü Köyü gibi parkurları takip ederek yola devam edebilirsiniz. Bir çok gezgin genelde başlangıç rotası olarak Fethiye'yi seçip Dalaman'a uçarak yola çıkmaktadır. Eğer sizin rotanıza uygunsa bu şekilde de Likya Yolu'nu keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca Fethiye ve Faralya bölgesi başta olmak üzere civarda bulunan ağaç ev ve bungalovlarda konaklayabilir, doğayla daha iç içe olmak isterseniz ise yine bu bölgelerden birine çadır atabilirsiniz. Eğer daha konforlu bir konaklama tercih ediyorsanız ise Fethiye Otelleri'ni inceleyerek, kendinize uygun bulduğunuz bir otelde dinlenebilirsiniz. 

Likya Turları Yolu Üzerinde Görülecek Yerler

Likya Turları Yolu Üzerinde Görülecek Yerler

Antik çağlardan bu güne ulaştırdığı sayısız tarihi kalıntısı ile Likya yolu yürüyüşünüz boyunca Fethiye - Kaş - Finike - Kalkan - Adrasan - Kekova rotasına bağlı kalarak bu önemli turizm merkezlerinde mola verebilir, civarda bulunan tarihi yapıları keşfedebilir, muhteşem koylarda yüzebilirsiniz. Yaklaşık 1 ayınızı alacak olan Likya Yolu üzerinde dinlenmeye fazlasıyla ihtiyacınız olacağından masmavi Akdeniz'in sularına kendinizi atmak isterseniz Tekne Turları 'mıza mutlaka katılmanızı öneririz. Ayrıca mitolojik tanrıların evi olan ve doğasıyla neredeyse tüm gezginleri kendine hayran bırakan Olympos sahilinde güneşlenmek ve Adrasan Koyu'nda gece yıldızları seyretmek 1 aylık maceranızı süsleyen harika aktiviteler olabilir. Denizin ve güneşin keyfini çıkardıktan sonra civarda fazlasıyla bulabileceğiniz neredeyse 20'nin üzerinde seyreden antik şehirleri mutlaka gezmenizi öneririz. Özellikle Kültür Turları 'na çıkan gezginlerin de en çok ilgi gösterdiği destinasyonların başında gelen Phaselis Antik Kenti'ne gidip kentteki kalıntıları incelemeyi, Simena Kalesi'ne çıkıp muhteşem manzarayı seyretmeyi, ve Myra ve Melanippe antik kentlerine uğrayıp zamanda yolculuğa çıkmayı unutmayın! 

Likya Yolu'na Hazırlık

Likya Yolu'na Hazırlık

Spor Aktivite Turları 'mız arasında oldukça zorlu bir araziye sahip olan Likya Yolu'na çıkmadan önce yanınıza alacaklarınız konusunda bir liste çıkarsanız hiç fena olmaz. Zira eksik olan şeyleri tamamlamak bu yol boyunca pek de kolay olmayacak. En fazla 50-60 litrelik bir çanta alarak listeye başlayabilirsiniz. Devamında ise sizi hava şartlarından koruyacak nitelikte hafif bir çadır, su geçirmeyen bir trekking ayakkabısı, ağırlık yapmayacak özellikte uzun kollu bir üst ve bir tane de alt, maksimum 4 ya da 5 adet tişört ve mayonuz yeterli olacaktır. Tabi ki bunların yanı sıra iç çamaşırı ve çorap almayı sakın unutmayın. Giyinme dışında ise istediğiniz zaman çevrenizdekilere ulaşabilmenizi sağlayacak nitelikte iyi bir powerbank, yol boyunca sıkılmanızı önlemek amacıyla alınacak bir kablosuz hoparlör, erzaklarınızı açabilmeniz ve kendinizi olası tehlikelere karşı koruyabilmeniz adına bir adet çakı, hijyeniniz için bir paket ıslak mendil ve ayaklarınızı havalandırabilmek için bir çift terlik yol boyunca sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Ne kadar az eşyanız olursa o kadar rahat bir yolculuk geçireceğinizi unutmayın.. Likya maceranızda şimdiden iyi yolculuklar, göreceğiniz manzaralar karşısında emin olun hiç pişman olmayacaksınız! 

En İyi Likya Turu Hangisi?

En İyi Likya Turu Hangisi?

En iyi Likya turu hangisi, merak edenler için bu soruya genel anlamda öznel bir cevap vermek mümkündür. Birden fazla rotaya ev sahipliği yapan Likya yolun turlarında, doğru bir tercihte bulunmanın yolu beklentileriniz ve bütçenizden geçer. Günübirlik tur programlarının yanı sıra Likya yolu turları kapsamında planlanan 3-4 günlük ve hatta 1 haftalık tur programları da mevcuttur. Kaputaş Plajı, Olimpos, Kabak Koyu ve Kelebek Vadisi gibi eşsiz destinasyonların da yer aldığı bu güzergahlarda doğanın muhteşem atmosferini gözlemeyebilirsiniz. Ayrıca tarih dolu bir seyahate çıkabilir ve Akdeniz’in kültürel arka planını doğrudan yerinde keşfedebilirsiniz.